Εργαστήρια Ρομποτικής 

Στα εργαστήρια επιλύουμε περιβαλλοντικά προβλήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την διαχείρηση απορριμάτων και γενικότερα το οικοσύστημα των λιμνών με την βοήθεια της ρομποτικής και της τεχνολογίας. Τα παιδιά δουλεύουν σε μικρές ομάδες των τριων και καθημερινά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, δημιουργούν με 3D design και 3D printing και φτιάχνουν το δικό τους video game για το περιβάλλον. Μέσα από το πρόγραμμα επιτυνχάνουμε ανάπτυξη ιδεών και πρωτοτύπων, συνεργασία, δοκιμές και πειραματισμό, λάθη και βελτιώσεις, ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων σε καθημερινή βάση. Χρησιμοποιούμε εξιδικευμένο εξοπλισμό ρομποτικής όπως το Theta Robot, πλατφόρμες της LEGO, Ultimaker 3D printer, microbit physical computing και άλλα. Τα εργαστήρια υλοποιεί ο Μηχανικός Ρομποτικής και ιδρυτής της Robotixlab κ. Αντώνης Κάνουρας.


Δραστηριότητες Περιβαλλοντικής - Πολιτισμικής Ευαισθητοποίησης

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με μια σειρά δραστηριοτήτων στην φύση όπως πεζοπορίες, ποδηλασία σε δασικά μονοπάτια, καγιάκ στην λίμνη, παρατήρηση πουλιών και καταγραφή, καταμέτρηση της στάθμης του νερού στην λίμνη, και ενημέρωση από ειδικούς για την προστασία του οικοσυστήματος, την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μελετούμε την παράδοση της περιοχής με επισκέψεις στον παλιό νερόμυλο, το παλιό σχολείο και τους οικισμούς παραδοσιακής Μακεδονικής αρχιτεκτονικής όπως ο Αγιος Γερμανός, οι Ψαράδες και ο Αγιος Αχίλλειος. Οι δραστηριότητες στην φύση γίνονται με την συνεργασία ειδικών φορέων και εταιριών όπως η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και η εταιρία ECO Tourismo. Τις δραστηριότητες περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ευαισθητοποίησης σχεδιάζει και υλοποιεί η Φιλόλογος και ιδρύτρια της Παραμυθούπολης κ. Μαρίνα Πολυμερίδου.


Διαμονή - φαγητό


Η διαμονή μας θα γίνει στον παραδοσιακό πετρόκτιστο ξενώνα "Μύλος" στον Λαιμό Πρεσπών. Ο ξενώνας περιβάλετε από καταπράσινους αύλιους χώρους 20 στρεμμάτων για τα team building παιχνίδια μας και τις υπόλοιπες δραστηριότητες ανάπτυξης δεξιοτήτων. Η κουζίνα του ξενώνα θα αναλάβει τα 2 γεύματα της ημέρας με πρώτες ύλες βιολογικής καλιέργειας παραγωγής τους, ενώ το τρίτο γεύμα της ημέρας θα γίνεται σε κάποιο εστιατόριο ή παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής βάση προγράμματος και μετακινήσεων. Τα εργαστήρια ρομποτικής θα φιλοξενούνται στην βιβλιοθήκη του Λαιμού η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη με γρήγορο διαδύκτιο, video projector και μεγάλους πάγκους για τις κατασκευές μας.